Település:
Hajdú-Bihar megye, Balmazújváros


Hagyományok háza Balmazújváros


Forrás: www.itthon.hu A Hagyományok Háza épület három egységből tevődik össze: Látogatóközpont: kiállító termek, irodák, házi könyvtár. Hagyományos német viseletek korszakonkénti bemutatása; képzőművészek, hobbygyűjtők alkotásaiból és gyűjteményeiből kiállítás, játszószoba. Könyvtárunkban az olvasás mellet lehetőség van a balmazújvárosi németség múltjára vonatkozó dokumentumok, anyakönyvek digitális másolatának megtekintésére.

A Németfalusi közösség Hagyományok Háza 2015-ben nyitotta meg kapuit Balmazújvároson, ahol számos programlehetőséggel várják a látogatókat. A múzeumban a helyi német származású közösség történetébe, életébe, szokásaiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. A német bútorok és viseletek kiállítása mellett helyi művészek alkotásai is megtekinthetők. Az épületben könyvtár, játszószoba, klubszoba, valamint bemutató gasztro konyha is található, ahol a hagyományos német ételeket is megismerhetik, illetve megkóstolhatják a vendégek. A Hagyományok Háza közösségi terei előadások, bálok, családi és baráti rendezvények számára is kiváló, igényes helyszínt biztosít. Igénybe vehető szolgáltatások: könyvtár, fénymásolás, terembérlés, múzeumi - tárlatvezetés, német nyelvű társalgás egy tea mellett, masszázs, balmazújvárosi német származásúak családfáit, digitalizált anyakönyveit, és az itteni németség múltjára vonatkozó dokumentumokat lehet megtekinteni.

 

Multi funkciós közösségi tér: 3D mozi, időszaki kiállításoknak, konferenciáknak 100-150 fős rendezvényeknek helyet adó nagyterem
Kulturális közösségi tér földszintjén: bemutató gasztro konyha, ahol az érdeklődők számára a hagyományos német ételek elkészítését be tudjuk mutatni, meg tudják kóstolni (Kraut und Prai, Leberknödel, stb.). A tetőtérben iroda, klubok szervezésére alkalmas szoba található.

 


 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »